Witte rails aan het plafond

neem de breedte van de rails of ruimte als de rails van muur tot muur gaat trek 2cm van de maat af als de rails tussen de muren in gezet moet worden. het de ruimte of rails breder dan 400cm neem dan de totaal gemeten maat min 2cm speling en deel deze door 2 en zaag vervolgens de rails opmaat.

bepaal hoe ver de rails van de muur afkomt standaard hanteren wij 10cm van het verste object bij vitrage kan dit op 6cm.

vanuit de breedte gezien zet je in het midden van de rails en op 7 cm afstand een stipje op het plafond. moet de rails verbonden worden zet dan in het midden van 1 van de rails een stip als laatste kun je de verbinder monteren

je kan nu boren na het boren plaats je de plug in het plafond en schroef je de rails vast

nu kun je de rails laten hangen en op ongeveer 50 cm van uit het midden een volgende steun monteren. zorg dat de steunen minstens 10 cm uit de muur blijven (in de breedte)

als je alle steunen vast hebt kunnen na het wassen van je handen de gordijnen aan de rails gemaakt worden

TIP: gebruik een laser bij lange rails of rails die je moet verbinden! zet daarvoor een stip op het plafond op de gewenste afstand, lijn daar je laser op uit!

TIP: is het moeilijk met je rolmaat de breedte te meten gebruik dan je distimeter het einde van het apparaat is het 0punt