Over de airsoft sport

Airsoft is een veldslag simulatiesport waarbij twee teams het met elkaar opnemen om missie(s) te volbrengen. Bij airsoft wordt gebruikgemaakt van replica’s van bestaande wapens, ook wel AEG (Automatic Electric Guns) genoemd.  In airsoft wordt geschoten met  biologisch afbreekbare balletjes van 6 mm gespeeld, ook genaamd BB’s. Deze BB’s zijn verkrijgbaar  in verschillende gewichten vanaf 0,12 gram tot en met 0,99 gram.  Helaas mogen niet al deze gewichten gebruikt worden tijdens een skirm.

Er bestaat een uitgebreid assortiment van de replica’s voor de speler. De variatie loopt uiteen van een klein pistool tot machinegeweren en sluipschuttersgeweren. In de praktijk is er voor bijna elk echt wapen wel een airsoftreplica te koop.

Airsoft is een sport die zo realistisch mogelijk gespeeld wordt. Veel teams proberen die mate van realiteit onder andere uit te drukken in hun uitrusting. Zo zijn er teams die bijvoorbeeld het Korps Mariniers nabootsen, maar er zijn ook teams die bijvoorbeeld de US Navy SEALs, SWAT-eenheden proberen na te bootsen. Er zijn ook airsoftteams die terug gaan in de tijd met hun uitrusting. Zo zijn er veel airsoftteams die in de stijl van Tweede Wereldoorlog of Vietnamoorlog zijn gekleed.

Lijkt je dit wat? en wil je ook gaan airsoften? Neem eerst eens een kijkje op de NABV (Nederlandse Airsoft Belangen Vereniging) voor meer informatie.

Over Airsoft stike unit

Airsoft strike unit is een sportteam dat is opgericht op 15 augustus 2015.
Het is als samenwerking tussen 2 vrienden en een vader bedacht en later uitgegroeid tot een echt sportteam met verschillende leden van uit alle hoeken van het land.

Toen Stephan en Daniel hoorde in 2013 dat airsoft in nederland legaal is geworden besloten zij zich meteen in te schrijven bij de NABV.
Nog voor dat wij een skirm of airsoft veld hadden bezocht kochten wij al onze eerste replica’s en uniformen.
we kregen veel tips en tricks van mijn vader, Enso die ook al jaren als militair in het leger diende.

Na een aantal skirms leek het een goed idee om als een team of vriendengroep te kunnen airsoften. Zo besloten wij om een team op te zetten, want ook Enso kon de verlokking van airsoft niet weerstaan en werd zo het 3e lid van het naamloze airsoft clubje.
Er is in de tijd er na over namen en logo’s gebrainstormd en werd na veel overleg ons huidig logo gekozen (onderaan lees je meer hier over).

Het team is meermaals in aantal leden gestegen en gedaald, zo hebben wij eens een groep van 36 leden gehad.
Op dit moment is het team een leuke hechte groep dat door de passie voor airsoft een echte vrienden groep is geworden.
Hoe het huidige team er uit ziet zie en lees je op de pagina “ons team

Zou jij lid willen worden van ons team ??

Team eisen
  • Minimaal 6x met het team meedoen (skirmen).
  • Het in bezit hebben van de basis loadout:
    • Top: Multicam of Tan/Coyote (Shirt of jas)
    • Broek: Multicam
    • Vest: Multicam, OD of Tan/Coyote

Als het team positief over je is en jij zelf ook zin hebt om je aan te sluiten dan  kan je  de ASU patch kopen (€5,00). En ben je volwaardig lid.

Over ons logo

URUZ

URUZ is het symbool
voor Kracht

TIWAZ

TIWAZ is het symbool
voor Krijger

ALGIZ

ALGIZ is het symbool
voor Bescherming

GEBO

GEBO is het symbool
voor Partnerschap

Deze  vier runen staan in een cirkel, dit symboliseert de groep als geheel. Met een groep ben je altijd sterker en wijzer.
Runen zijn van oudsher de symbolen uit het Noorse, Keltische en Germaanse schrift.
De rune worden gebruikt om spreuken te maken, wapens te zegenen en korte gebedjes om mens en dier te beschermen.